Viatge a l'Infant:  Una ruta turística i experiencial per l'univers d'El Petit Príncep amb nens

Viatge a l'Infant: Un recorregut per fer en família que rememora l'estada de dos dies de Saint-Exupéry a l'Hospitalet de l'Infant l'any 1932

Escapada cultural a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant amb nens

Una ruta que posa de relleu valors com l’amor, l’amistat, la innocència, la gratitud i la tolerància

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Ens endinsem en l'univers d'El Petit Príncep

Seieu a la platja, tanqueu els ulls i parau atenció al que sentiu al vostre voltant: el soroll de les onades del mar, la suau brisa a la cara, el cant dels ocells... i buscar un element que hi hagi al voltant que representi allò que ens fa especials.

Aquesta és una de les set dinàmiques que us proposa ‘Viatge a l’Infant’, una ruta turística i cultural experiencial que impulsa la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament i que està inspirada en l’obra de El Petit Príncep, de l’autor francès Antoine de Saint-Exupéry.
Ens endinsem en l'univers d'El Petit Príncep | foto: turisme de l'Hospitalet de l'Infantfoto: turisme de l'Hospitalet de l'Infant

I per què Saint-Exupéry i El Petit Príncep?

Perquè, segons està documentat, l’autor d’aquest clàssic de la literatura es va veure obligat, en un viatge en què pilotava l’avió que feia la ruta entre Marsella i Alger, a fer un aterratge d’emergència al poble. Per aquesta raó, Exupéry, l’any 1932, va fer una estada de dos dies a l’Hospitalet de l’Infant.  

El resultat de tot plegat és ‘Viatge a l’Infant’, una ruta a peu per l’Hospitalet de l’Infant, que transcorre pel Sender Litoral del Jonquet, que uneix les platges de l’Arenal i del Torn i que està distingida amb la bandera Sender Blau. Una ruta innovadora que ofereix durant tot l’any una experiència immersiva, transformadora i memorable.

Així, al llarg del recorregut pel Sender Litoral del Jonquet, es proposa  participar en set dinàmiques que treballen el benestar personal i que posen de relleu valors com l’amor, l’amistat, la innocència, la gratitud, la tolerància... Uns valors que giren al voltant de la història de El Petit Príncep. Qui faci la ruta podrà, doncs, connectar amb si mateix i amb les persones que l’acompanyen i fer un recorregut farcit de reptes personals, que li faran pensar, il·lusionar-se i transformar-se.
I per què Saint-Exupéry i El Petit Príncep? | foto: turisme de l'Hospitalet de l'Infantfoto: turisme de l'Hospitalet de l'Infant

Com funciona?

Aquelles persones que vulguin participar en aquestes activitats i viure aquesta experiència s’hauran d’adreçar a l’Oficina de Turisme per recollir l’anomenat ‘passaport del Viatge a l’Infant’. Aquest passaport conté la informació sobre cadascun dels reptes que es plantegen: cada dinàmica ve acompanyada d’unes instruccions i d’un relat perquè els participants entenguin què cal fer a cada punt de la ruta i s’inclouen diferents il·lustracions que pretenen evocar l’entorn on es du a terme cada repte plantejat.

Després de superar cada repte, a cada punt de la ruta (senyalitzat amb un pilar de fusta), els participants poden segellar el passaport amb el senyal que hi trobaran tot ubicant la pàgina contra el símbol-segell i rascant-la amb el llapis. Un cop hagin fet totes les activitats proposades i tinguin tots els segells al passaport que acrediten que les han completat, poden dirigir-se a l’Oficina de Turisme per rebre uns obsequi, consistent en productes de marxandatge de Turisme l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

El passaport estarà disponible en diferents idiomes (català, castellà, francès i anglès) i conté una postal per tal que els participants, després d’haver fet aquest Viatge a l’Infant, que com el llibre de Saint-Exupéry reivindica la infància com un territori per recuperar l’essencial, l’enviïn als seus éssers estimats i comparteixin aquesta experiència.
Com funciona? | foto: turisme de l'Hospitalet de l'Infantfoto: turisme de l'Hospitalet de l'Infant

Descarrega't el passaport

Informació pràctica

Horaris

La ruta es pot fer durant tot l'any.
https://www.labadiasantescreus.com/
https://www.balaguer.cat/agenda/grans-esdeveniments/5
http://www.vandellos-hospitalet.cat/fitxers/comunicacio/programa-dactes-mercat-medieval-2024.pdf
https://hospitalet-valldellors.cat/ca/planifica-el-teu-viatge/activitats/coneixer-el-pas-de-saint-exupery-per-l2019hospitalet-de-l2019infant-1

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
https://deltabirdingfestival.com/?utm_source=escapadanens&utm_medium=cpc&utm_campaign=dbffclpescapada24
circdelacultura
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance